ATA201 DERSİ ARA SINAVI HAKKINDA DUYURU

ATA KODLU DERSLERİN VİZE (ARA SINAVI) SINAVI HAKKINDA

Değerli Öğrencilerimiz,

1. Başkent Üniversitesi dahilindeki bütün ATA kodlu derslerin ara sınavı 12 Kasım 2019 tarihinde saat 11.00’de gerçekleşecektir. Üniversitedeki bütün öğrencilerimiz aynı saatte sınava gireceği için, sınava geç kalanlar gözetmenler tarafından sınav salonuna alınmayacaktır.
  2. Sınav yerleriniz sizlere önceden bildirilecektir. Bu konuda sizlere gönderilecek olan SMS’leri takip ediniz. Öğrenci işlerinde kayıtlı olan cep telefonu numaralarınızın güncel olduğundan emin olunuz.
  3. Sınav yerlerinizi önceden öğrenmeniz ve sınav yerlerinize sınav saatinden yarım saat önce salonlarda bulunmanız faydalı olacaktır.
  4. Kazan Meslek Yüksek Okuluna kayıtlı öğrencilerimiz ara sınava Kazan kampüsünde girecektir.
  5. Anadolu OSB’ye kayıtlı öğrencilerimiz ara sınava Anadolu OSB kampüsünde girecektir.
  6. Bağlıca kampüsündeki öğrencilerimiz sınava Bağlıca kampüsünde girecektir.
  7. Sınav çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır.
  8. Optik formlara kodlama yapmak için yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gerekmektedir. Tükenmez kalemle yapılan kodlamalar optik okuyucu tarafından okunamamaktadır.
  9. Optik formlarınıza isim, soyad, numara ve şubelerinizi kodlamayı unutmayınız. Optik okuyucu şubelere göre sıralama yapacağı için hangi şubede kayıtlı olduğunuzu bilmeniz sizin yaranıza olacaktır. Şubeleriniz BUOBS’ta yazmaktadır. Örneğin: ATA 201-12.
  10. Sınav konularına Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Kongreler Dönemi dahildir. Moodle’daki sıralamaya göre konular, birinci haftadan başlayarak yedinci haftanın sonuna kadar gelmektedir.
  11. Moodle’da Syllabus (ders izlencesi) bulunmaktadır.
  12. Her hafta için moodle’a yüklenmiş olan power point sunuları, kayıtlı ders videoları, ders kitabı ve canlı derslerde işlenen konular sınava dahildir. Diğer bir ifadeyle, power point sunuları, kayıtlı videolar, ders kitabı ve canlı dersler bir bütünü oluşturmakta olup tamamı sınavı dahildir.
  13. Ders kitabı (Atatürk ve Türk Devrim Tarihi) üniversite kampüsündeki Kitap Reyonunda (Bookstore) satıştadır. Ayrıca, moodle’a PDF olarak yüklenmiştir.
  14. Not dağılımları ve ATA derslerini akışı hakkında bilgi almak için ata.baskent.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  15. Başarılar dileriz.

Başkent Üniversitesi Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi