Program Çıktıları

Program Çıktıları

Tanımlanan program çıktıları:

  1. Mesleğiyle ilgili görev, yetki, hak ve sorumlulukları; hiçbir müracaatçı grubu arasında ayrımcılık gözetmeksizin insan hakları, sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirebilme.
  2. Sosyo-kültürel ve ekonomik yapının birey-toplum ilişkileri ve davranışları üzerindeki etkisini analiz edebilme ve bu analizi sosyal hizmet uygulamalarında kullanabilme.
  3. Müracaatçının (birey, aile, grup, toplum) psiko-sosyal ve ekonomik ihtiyaç ve sorunlarına yönelik ön değerlendirme yapabilme, etik ilkeler doğrultusunda müdahalede bulunabilme, müdahalenin etkililiğini ölçebilme, süreci ve sonucu raporlaştırabilmeyi içeren planlı müdahale sürecini gerçekleştirebilme; sosyal hizmete ilişkin kuram, yaklaşım ve modelleri bu süreçte kullanabilme.
  4. Genelci sosyal hizmet bilgi, beceri ve değerlerini farklı sosyal hizmet alanlarında (engellilik, yoksulluk, yaşlılık, çocuk, genç v.b.) mikro, mezzo, makro düzeylerde bağımsız olarak uygulayabilme.
  5. Sosyal politikaların geliştirilme, uygulama ve sürdürülebilme süreçlerine doğrudan katkı sunabilme.
  6. İnsani hizmet örgütlerinde yönetim süreçlerini bilme ve çağdaş yönetim anlayışını benimseyerek uygulayabilme.
  7. Sosyal hizmet araştırma yöntemleri odağında, alanına özgü bilimsel veri elde etme ve bu veriyi analiz ve senteze dayalı olarak yönetebilme.
  8. Alanıyla ilgili saptadığı ihtiyaçların karşılanması ve sorunların çözülmesi amacıyla proje planlama, uygulama, sonlandırma, değerlendirme ve sonuçları ilgili taraflarla paylaşma.
  9. Disiplinlerarası işbirliğini sağlayabilme ve ekip içinde çalışabilme; kurumlar arası ilişki, işbirliği ve eşgüdüm sağlayabilme ve ortak hizmet geliştirebilme
  10. Düşünümsel yaklaşım doğrultusunda alanıyla ilgili öz-gelişimine yönelik hedeflerini belirleyebilme, hedeflerine uygun stratejiyi seçip uygulayabilme,hedeflerine ulaşma durumunu değerlendirebilme, izleyebilme ve bu anlayışı yaşam boyu sürdürebilme.
  11. Alanda geçerli olan bir yabancı dili; bilgiye ulaşma, bilgiyi yazılı ve sözlü olarak paylaşma ve üretme düzeylerinde kullanabilme ("European Language Portfolio Global Scale", Level B1).
  12. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ("EuropeanComputerDrivingLicence", Advanced Level).