BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 DERS YILI ATA KODLU DERSLERİN MEZUNİYETE TEK DERS SINAVI HAKKINDA

Değerli öğrencilerimiz;

ATA kodlu tüm derslerin 2019-2020 ders yılı mezuniyete tek ders sınavı hem güz (1. Dönem) hem bahar (2. Dönem) dönemi için 3 Temmuz 2020 tarihinde saat 11.00-11.45 arası Google Forms üzerinden online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir. Buna göre;

1. Sınav başlamadan beş dakika önce (saat 10.55’te)  http://atamer.baskent.edu.tr/ sayfasında sizlerle bir sınav linki paylaşılacaktır. Sınava bu link üzerinden, e-posta hesaplarınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Aktif kullandığınız herhangi bir e-posta hesabınızı kullanabilirsiniz.
  2. Sınava giriş yapacağınız web sayfasında Güz ve Bahar dönemleri için ayrı linkler bulunmaktadır. Başarısız olduğunuz dönemin sınavına girdiğinizden emin olunuz.
  3. Başarılı olduğunuz dönemin sınavını çözerseniz, sınavınız geçersiz sayılacaktır.
  4. Sınava/linke giriş yaptığınızda, sizlerden isim ve soyadlarınızı kimliklerinizde yazan şekliyle girmeniz beklenmektedir. Bu sebeple, sınav başlarken kimliklerinizi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
  5. Kimlik bilgilerinizden sonra, öğrenci numaranız ve kayıtlı olduğunuz Fakülte veya MYO’yu yazmanız gerekmektedir.
  6. Bu bilgileri doğru yazmadan sorulara erişim sağlamanız mümkün değildir.
  7. ATA Tek Ders Sınavı 50 (elli) sorudan ve tek bölümden oluşmaktadır. Her soru 2 (iki) puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmemektedir.
  8. Tek Ders Sınavı 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir.
  9. ATA Tek Ders Sınavı 45 (kırk beş) dakika sürecektir.
  10. Sınav tamamlandığında (saat 11.45’te) cevaplarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için “gönder” tuşuna basmış olmanız gerekmektedir. Saat 11.45’te cevaplarını göndermiş olanların notları tarafımıza otomatik ulaşacaktır. Sonrasında verdiğiniz cevaplarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  11. “Gönder” tuşuna bir kez basılmaktadır. Lütfen soru aralarında bu tuşa basmayınız. Eğer basarsanız, sorulara geri dönüş sağlayamazsınız. Sınavınız tamamlandığında “gönder” tuşuna bastığınızdan emin olunuz.
  12. Tek ders sınavı için dönem boyunca yapılan canlı dersler ve Atatürk ve Türk Devrim Tarihi isimli ders kitabından (güz dönemi için sf. 1-74; bahar dönemi için sf. 74- 123) sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
  13. Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uzaktan Öğretim Koordinatörlüğü