ATA kodlu derslerin final sınavı

Değerli öğrencilerimiz;

ATA kodlu tüm derslerin 2020-2021 Bahar dönemi Final Sınavı 20 Mayıs 2021 Perşembe günü tüm Fakülte ve MYO’larda (Konya ve Adana MYO hariç) Google Forms üzerinden, saat 11.00-11.30 ve 12.30-13.00 arasında iki oturum halinde online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir. Buna göre;

1. Sistemde yoğunluk yaşanmaması için öğrencilerimiz kendilerine bildirilen oturumda sınava girmek durumundadırlar. Final sınavına gireceğiniz saat (oturum) ile ilgili ATAMER tarafından sizlere iletilecek SMS’leri takip ediniz.
  2. Her öğrenci sadece bir ve kendilerine iletilen oturumda sınava girecektir. İki oturuma birden dahil olan veya yanlış oturumda sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  3. Sınav bağlantısı ATAMER web sayfasındaMS Teams ekiplerinde ve ilgili ÖYS şubelerinde ayrı ayrı paylaşılacaktır. Sınava Teams’ten paylaşılan bağlantıdan girmeniz önerilmektedir.
  4. Bağlantılar, oturumlardan beş dakika önce aktif olmaktadır.
  5. Sınava/bağlantıya giriş yaptığınızda, sizlerden önce soyadınızı, sonra adınızı kimliklerinizde yazan şekliyle girmeniz beklenmektedir. Ardından, öğrenci numaranız ve kayıtlı olduğunuz Fakülte veya MYO’yu yazmanız gerekmektedir.
  6. Bu bilgilerin ardından, ATA dersi şubenizi yazmanız gerekmektedir. Sınav linkine giriş yapmadan önce BUOBS’ta kayıtlı şubelerinizi (örnek: ATA102-3) bir kenara not etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Şubenizi doğru yazmadığınız takdirde sınav sonuçlarına erişim sağlamanız mümkün değildir.
  7. ATA Final sınavı 25 (yirmi beş) sorudan ve tek bölümden oluşmaktadır. Her soru 2 (iki) puan değerindedir. Yanlış doğruyu götürmemektedir.
  8. Sınavda kamera açma zorunluluğu YOKTUR.
  9. Vize sınavı 50 (elli) puan üzerinden değerlendirilecek ve 30 (otuz) dakika sürecektir.
  10. Sınavınızı tamamlandığınızda cevaplarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için “Gönder” tuşuna basmış olmanız gerekmektedir. Cevaplarını göndermiş olanların notları tarafımıza otomatik ulaşacaktır. Sonrasında verdiğiniz cevaplarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  11. “Gönder” tuşuna bir kez basma hakkınız vardır. Lütfen sınavınız tamamlanmadan bu tuşa basmayınız.

Final sınavı için ikinci dönem yapılan canlı derslerden ve Atatürk ve Türk Devrim Tarihi isimli ders kitabından (sf. 74-123) sorumlu olduğunuzu unutmayınız.

1. Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uzaktan Öğretim Koordinatörlüğü